Om oss

Här kan du läsa mer om oss

Och hur vi arbetar med hållbar miljö

Vi är ett kreditvärdigt företag enligt Bisnodes värderingssystem som baserar sig på en mängd olika beslutsregler. Denna uppgift är alltid aktuell, informationen uppdateras dagligen via Bisnodes databas.

Abima – anlägger hållbara miljöer för framtiden.

Abima är ett familjeägt företag som under mer än femtio år tillbaka är med och vårdar hela Mälardalens gröna miljö.

Vi erbjuder projektering, markanläggning, skötsel och underhåll av grönytor samt relaterad utbildning och rådgivning. Vår långa erfarenhet och vår kunniga och engagerade personal bidrar till att infria dina förväntningar.

Historia

Då vårt familjeägda företag under mer än femtio år tillbaka har haft förmånen att vara med och vårda hela Mälardalens gröna miljö känner vi både stolthet och djup tacksamhet. Stolthet över vad vi byggt upp och vad vi åstadkommit för våra många nöjda kunder genom åren, och tacksamhet över att kunna vara en del av allas vår gemensamma utemiljö i Mälardalen – där vi med våra skickliga medarbetare får anlägga utemiljöer i samklang med såväl människans behov som Moder Jords. Vi på Abima erbjuder projektering, markanläggning, skötsel och underhåll av grönytor samt relaterad utbildning och rådgivning.

Filosofi

Vår strävan är att bidra till en god utemiljö och hjälpa våra kunder att ligga steget före genom en långsiktig planering av den gröna utemiljön. Vi hjälper till att upptäcka och åtgärda fel och brister i tid – så att du som kund inte behöver oroa dig för överraskningar med kostsamma följder.

Vision

Vi skall leverera en välvårdad och sund utemiljö med fokus på kvalitet och hållbar utveckling.

Varför välja oss?

Med vår kunskap och långa erfarenhet kan vi bidra med långsiktig planering av den gröna utemiljön. Vi hjälper till att upptäcka och åtgärda fel och brister i tid. Allt för att undvika akuta problem och dyra överraskningar.

Långsiktigt miljöarbete

Vi ska:
• Minska energianvändningen i vår verksamhet
• Använda material och metoder ger minskad miljöbelastning
• Förebygga uppkomst och spridning av föroreningar
• Främja resurshushållning och slutna kretslopp, vilket ger vår verksamhet minskad klimatpåverkan
• Sträva mot ständiga miljöförbättringar, vi följer miljölagstiftning, avtal och säkerhetskrav

Kvalitetsmål

Vi ska:
• Leverera produkter och tjänster med kvalitet
• Leverera i rätt tid och på rätt sätt
• Dokumentera levererade produkter

Vill ni förädla er utemiljö?

Vi vill vara med!

Vi har specialistkompetens.

Som totalentreprenad kan vi hjälpa till med allt som gäller utemiljö

Är du i behov av något du inte hittar på hemsidan är du välkommen att kontakta oss, vår kunskap är bred och vi har ett nätverk som täcker allt.

Företagskunder

Vi hjälper till i alla led från planering till leverans av både skötsel- underhåll och nyanläggning. Vi tar gärna fram skötselplaner samt investeringsplaner som sträcker sig 10 år framåt i tiden. Vi lämnar offert inom 5 dagar från förfrågan. Vi jobbar kundanpassat för att hitta rätt åtgärder för varje specifik kund.

Förening, BRF, Samfällighet

Vi hjälper till med allt utanför fastigheten från skötsel så som gräsklippning och ogräsrensning till nyanläggning som plattsättning och grundisoleringar. Vi garanterar att ni som kund har en och samma kontaktperson samt en offert inom 3 dagar efter förfrågan.

Skötselplaner och design

Anlita oss från början eller om du vill ha en hållbar plan för framtiden. Vi designar och planerar från början med en enkel skiss eller kompletta handlingar. Vi besiktigar även befintliga anläggningar och upprättar skötselplaner. Våra förslag är fördelaktiga om du väljer att anlita oss för utgörandet.

Stensättning

Med välutbildad och erfaren personal kan vi utföra alla typer av stenbeläggningar vare sig det gäller natursten eller betongsten. Vi lägger stor fokus på helhetslösningar med hållbarhet som grundtanke där vi ser till att övergången mellan olika material är samspelta och att materialet anpassas efter det unika projektet.

Gårdsrenovering & Tätskiktsrenovering

Våra medarbetare har specialkunskaper i projektering av innergård, tätskikt, anläggningsmaskiner, isolering, betongarbeten, växtkännedom, GEO kunskaper och arbetsmiljö. Vi har väletablerade arbetsmetoder för att utföra större renoveringar som små.

Gröna tak

Vi anlägger gröna tak som håller längre genom att anpassa växter efter ståndort. Vi ser till att ni får en väl fungerande helhetslösning där såväl tätskikt som växter anpassas efter varje projekt.

Välkommen att kontakta oss